"Begonnen met andere verwachtingen"

Nadiya, gespreksvoerder participatie

Nadiya  is gespreksvoerder participatie. "Toen ik hier kwam werken, verbaasde ik mij over de leuke kledingwinkels en de vele supermarkten." 

Statushouders werk fit maken

’‘Het is mijn werk om statushouders die net in Nederland zijn ‘werk fit’ te maken. Als vluchteling uit Afghanistan heb ik dezelfde route doorlopen als de meeste klanten in mijn caseload. Ik ben op tienjarige leeftijd naar Nederland gekomen, zonder te kunnen lezen en schrijven. In Nederland heb ik de kans gekregen om een studie te volgen en mij verder te ontwikkelen. 

Ik studeerde strafrecht en criminologie aan de universiteit en werkte onder meer bij het Openbaar Ministerie als beoordelaar van strafzaken. Nu vertel ik statushouders wat mijn vader altijd tegen mij zei: ‘Je hebt in dit land de kans gekregen, dus je moet iets terug doen.’

Toen ik hier kwam werken, dacht ik dat er maar een paar winkels in Barneveld zouden zijn. Ik verbaasde mij over de leuke kledingwinkels en de vele supermarkten. In het Schaffelaar Theater in Barneveld heb ik een show bijgewoond van Jandino Asporaat. Ik had hem niet hier verwacht."