"Werk met passie, maar relativeer"

  • Arno van der Lee, Afdelingshoofd Bedrijfsvoering
  • Van huis uit: Specialist overheidscommunicatie
  • Feit of fabel?: De wisselwerking tussen de voorkant en achterkant van de organisatie is essentieel voor het resultaat.
  • Werkmotto: Het is maar je werk. Werk met passie, maar relativeer. Haal soms even adem. De wereld vergaat niet. Dat geeft ontspanning en energie om prestaties te blijven leveren.
  • Krijgt energie van: De goede vragen stellen op het juiste moment en dat wordt gewaardeerd.
  • Jouw baan, mijn baan: ‘Maatschappelijk werker of iets in het ontwikkelingswerk
Arno van der Lee, afdelingshoofd Bedrijfsvoering

De afdeling Bedrijfsvoering faciliteert de organisatie, zodat deze goed kan functioneren. Afdelingshoofd, Arno van der Lee werkt nog niet zo lang bij de gemeente. "Barneveld is nog dynamischer dan ik had gedacht. Het is bepaald geen slapend landschap, niet binnen en niet buiten het gebouw. Er komen kansen op je af en je krijgt de ruimte om zelf je functie te vormen. Ik ervaar veel collegialiteit en verbondenheid met de organisatie. Mensen zijn trots op Barneveld."

Keuzen maken

"Typerend is dat wij met honderd en één- dingen tegelijk bezig zijn en het lastig vinden om wat te laten lopen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en daar moeten we echt sterker in worden. Dit is ook nodig om als management meer toe te komen aan de strategische sturing van de organisatie.

De experimenten met programmatisch werken worden over een tijdje geëvalueerd. Dan zullen we ook keuzen moeten maken en doorpakken op het meer procesmatig aansturen van de organisatie. Dat we de vernieuwing van dienstverlening programmatisch aanpakken, vind ik belangrijk. De wisselwerking tussen de voor- en achterkant is hierin essentieel. Collega’s aan de balie kunnen inwoners niet gastvrij bedienen als wij hier ondertussen zitten te prutsen."

Competenties in plaats van functies

Wat voor mensen heeft Barneveld nodig? "Het werk verandert fundamenteel. Dat heeft veel invloed op het interne proces. We gaan steeds meer projectmatig werken en daardoor inzetten op competenties in plaats van functies. Een functiebeschrijving is straks niet meer structureel het equivalent van een takenlijst. Digitalisering geeft mogelijkheden om beschikbare data te analyseren, waar we onze keuzen en werk op baseren. Dat vereist digitale vaardigheden. Vanuit onze afdeling zullen we steeds meer integraal gaan adviseren, dus onze adviesrol ontwikkelt zich ook."

Elke dag je bed opmaken

"Waarom deze boeken op mijn tafel liggen? Ik heb ze gelezen en er wat aan gehad op het gebied van management en persoonlijke ontwikkeling. Mensen lenen ze en hebben er ook wat aan. Dan ontstaat er al snel een gesprek dat écht ergens over gaat. Als je je eigen zoektocht en kwetsbaarheid laat zien, ontstaat er verbinding met anderen. Een aanrader? ‘Maak je bed op’ van admiraal William H. McRaven die vertelt hoe zijn opleiding en loopbaan bij Navy Seal hem heeft geholpen om in zijn leven succesvol en gelukkig te zijn. Zijn speech over hoe je de wereld kan veranderen, ging viral en werd meer dan vijftien miljoen keer bekeken. Hoe haal je meer uit jezelf, ga je uitdagingen aan en overwin je tegenslagen? Begin de dag met je bed opmaken. Rond je eerste taak met succes af. Dat stimuleert om dat bij andere taken ook te doen. Dat is hoe veranderen werkt, volgends mij. Doe het stap voor stap, begin klein en houd vol."